26. januar 2007

Uflaks, del 2

Flaksen er visst ikke helt med oss disse dagene.. Som sikkert de fleste vet ligger Cuzco ganske hoeyt, paa ca 3400 m, noe man gjerne kjenner ganske bra de foerste dagene her. Det innebaerer blant annet at vi har blitt sliten etter aa ha gaatt opp en litt lengre trapp ol. Men noen reagerer litt mer enn andre.. Saa i gaar ble Marcus lagt inn paa sykehus her i Cuzco med diagnosen hoeydesyke. Han begynte aa foele seg litt slapp og hadde problemer med aa sove, men han ble bare verre.. Utover paa tirsdag begynte han aa faa vondt i hodet, og onsdag kveld fikk han feber. Han endte med aa faa de fleste tegnene paa hoydesyke, saa da vi dro paa sykehuset i gaar - og sykdomstegnene stemte, saa han ble lagt inn med en gang etter legetimen. Det han trengte mest var oksygen, men det viste seg at han ogsaa hadde tegn paa lungebetennelse, saa det ble antibiotika paa han i tillegg. Stakkars, han var ganske blek da vi kom paa sykehuset! Men i dag er han heldigvis mye bedre! Solbrentheten i ansiktet og mye av energien er tilbake, saa legen har sagt at etter all sannsynlighet skrives han ut i morgen:)

Men hoyedesyken til Marcus har foert til at vi kommer til aa endre reiseruta vaar noe. Vi dropper Machu Picchu, og vi fant ut at det neppe er en god idé aa dra til Bolivia, hvor de fleste av byene vi hadde tenkt oss innom ligger opp i mot 3000 meters hoyede eller mer.. Derfor har vi bestemt oss for heller aa reise nedover langs kysten i Peru, en tur innom Arequipa (som ligger ca 1000 m lavere enn Cuzco) og saa reise over til Chile vía Arica. Men tror dette ogsaa kommer til aa bli en bra rute! Og hvis noen har tips om denne delen av Peru, mottas det med takk!

Men til tross for litt uflaks den foerste uka har vi jo faatt med oss en del her i Cuzco. Byen er rimelig turistifisert, men synes likevel den er sjarmerende og har saerdeles hyggelige folk. Og omgivelsene er jo helt utrolige. Fikk oss en liten tur ut av byen paa onsdag (foer Marcus fikk feber) og kikket paa diverse inka-ruiner. Disse kan nok ikke maale seg med Machu Picchu, men fikk med oss bra utsikt over omraadet. Og sannsynligvis drar vi innom noe slags ruiner/steinformasjoner i Nazca- som visstnok skal vaere veldig fine.

Vi drar nook avgaarde enten til Nazca eller Arequipa i morgen, naar Marcus blir skrevet ut. Saa satser vi paa at hellet er med oss!

PS. Tregt nett og trege maskiner har gjort at vi ikke har faat lagt inn noen bilder enda, men det kommer!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, det hørtes ikke bra ut...men what doesnt kill you will make you stronger. Dere kommer nok begge til å være i kjempe god form om ikke så lenge:) God bedring Marcus!
Thomas

vibekevibeke sa...

Oioi, dramatisk!

God bedring!

Vibeke

Anonym sa...

Og dere har da ikke lært noe av meg og pål med andre ord? Drikk alkohol og store mengder, det er det eneste som tar knekken på høydesyken..;)
Neida, håper det går bedre med deg Marcus, det eneste som hjelper er vel å komme seg ned i lavlandet igjen. Men som Thomas sier så kommer dere til å ha en sinnsyk kondis noen dager framover, men ikke tro det varer evig.(det er nemlig jeg et bevis på)
Espen

Marcus sa...

Tusen takk! Foeler meg bedre men ganske slapp fortsatt.

Blitt skrivet ut av sykehuset idag. Funnet et nytt hostal og blir her til imorgen. Krangler litt med forsikringselskapet om hvem som skal betale flyreisen til Arequipa! Orker ikke en 9 timer buss-reise hvor topp-punktet paa reisen vil vaere ca 4000 meters hoeyde!! Bedre med en flyreise paa 30 min! Iallefall imorgen drar vi til Arequipa uansett...

M

jonole sa...

Ojsann, det er ikke alle som trives oppe i høyden. God bedring Marcus!!

Marcus, Pernille og Viola sin blogg