10. mars 2007

En uke i BBAA

Snart sier vi farvel til Buenos Aires. Vi har vaert her i 1 uke, og foeles ut som dag 1 her hver dag. Som en taxisjaafoer sa til oss: "Jeg kommer fra Buenos Aires, og jobbet som taxisjaafoer her i 10 aar naa, men jeg ville juget hvis jeg sa at jeg kjenner hele byen". Saa etter 1 uke i byen saa kan vi vel ikke akkurat si vi kjenner byen! Dog vi har faatt med oss litt av hvert mens vi har utforsket de forskjellige bydelene.

Noe av det foerste man merker i er trafikken. Man maa krysse muligens 16 bilfelter paa 9. Juli gaten (stoerste gaten gjennom byen) for aa komme paa andre siden. Men er kommer bilde fra en gate tatt av vaagale Pernille som staar midt i en av de mindre gatene (kun 4 felt):




Men det som enda overraska oss mer er hvor tomt det er i gatene i downtown Buenos Aires ihelgene.

En av vaare foerste ekskursjoner var Recoleta Gravlund der den stoerste attraksjonen er Evita Perons grav. Var koe for aa ta bilde av graven hennes! Men Pernille hadde litt mer taalmodighet enn Marcus og dermed klarte hun aa faa tatt dette bildet:




Dette er en kaksegravlund. Mannen til Evita klarte ikke aa bli begravet i samme gravlund selv om han var landets president i mange aar. Fin gravlund men vanvittig pompoest, og de aller fleste gravene hadde et liten alter inne i seg, og kunne minne mer om smaa kirker:




Tok oss en tur til naturreservatet, Reserva Ecologica, som ligger midt i byen ved siden av havnen. Ble en heller kort tur grunnet varme, lite skygge og masse insekter - itillegg lengte begge etter kald chardonney vin;)




Vi har proevd aa vaere litt kulturelle, med varierende hell. Proevde foerst paa Museo de Arte Hispanoamericano som innholdt spansk-amerikansk kunst fra 1600-1800 hundretallet. Som nesten alltid er alt paa spansk og ingenting paa engelsk. Dermed ble det en heller kjedelig museum for Marcus. Saa dro vi til bydelen San Telmo for aa se Museo del Cine (argentinsk filmmuseum) som foerte til stoooor skuffelse hos kino-Pernille, dette var dessverre stengt pga ombygging. Dog fikk fint bilde fra en plakat derifra:




Siste museum vi var paa var Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires. Moderne latinamerikansk kunst. Dette falt iallefall smak hos begge to. Passet meget siden vaeret var heller traurig med regn og nesten oversvoemmelse den dagen:




Dette var vel 3.dag med regn iloepet av hele turen tsk tsk tsk... Skuffelse altsaa;)

En av de mer kjente bydelene er La Boca. Det ble en heller kjapp tur for vaar del. Meget turistifisert en liten del av byen - og vi toerte ikke aa gaa utenfor den delen siden det er stor kriminialitet. Men noen bilder av de fargerike husene fikk vi tatt.




En morsom observasjon er aa se de profesjonelle hundepassere gaaende rundt i byen. Gjerne med 7-10 stykker sammen:




Til vaar store overraskelse igaar saa var Hugo Chavez paa besoek i byen for aa moete med landets president og holde et folkemoete. Dette kunne nok ha blitt en interessant opplevelse for Pernille, men en heller langdryg opplevelse for Marcus med null spansk kunnskaper med 2-3 timer lange taler. Pernille loep ut av hotellrommet da vi fant ut dette og fikk tatt et par heller daarlige bilder av et av folketogene paa vei til fotball stadion:






Vi hadde allerede booket kvelden, saa istedenfor Chavez var vi paa tangoshow. Nyklippet og med nye klaer og sko saa var vi klare for en helaften med middag, vin og tango. Tusen takk Kjersti for bra tips - og alle andre tips ogsaa!! Vi likte showet godt!

Noen uskarpe bilder fra showet:





Marcus i desperat kamp mot den argentiske biffen:


Ikveld drar vi nordover for se paa jesuittruiner imorgen tidlig. Stoppe stedet er Posadas rett soer for grensen mot Paraguay. Paa mandag skal vi se Igazu fossen foer de varme brasilianske strendene kaller!! Juhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nå blir det ikke bare vinkurs, men også tangokurs når dere kommer hjem.
Mange fine bilder og morsomt å følge med på hva dere opplever.
Her på Kongsberg begynner våren å komme. Det er hvertfall utrolig vått ute. Snøen smelter og det er godt.
Klem til dere.

Anonym sa...

Flotte bilder - håper resten av turen blir like fin!
Skal hilse så mye fra Tante Jorun, Helle & Tonje som vi så på søndag. Alex var ikke med, feiret 30-års dag denne weekenden så formen var nok ikke helt på topp. Sebastian hund var med Helle - gled dere til å møte dette sjarmtrollet. Rena & Marius kommer nå hjem omtrent samtidig med dere - skal bli huseiere i Tønsberg og forlate storbyen. Etter besøket i Andebu er P lei av å vaske opp - vi holdt på fra 10-1430! Litt nytt fra M&P

Kjersti sa...

Gi meg litt biff og vin, og gjerne litt varmere vær og en haug gale porteños, og masse liv- hele tida, og redd meg ut fra lesesalens klamme og triste favn... Jeg måtte kjøpe støvler og regnkåpe i går, riktignok en oransje kåpe full av liv, men jeg vil tilbake til BsAs nååååå!

Håper alt er fint i nord!

Marcus, Pernille og Viola sin blogg