2. mars 2007

Viiin:)

Etter 3-4 dager her i Mendoza, Argentina, har vi kommet frem til to konklusjoner. 1. Dette er definitivt et sted vi kunne ha vaert lenger. Det finnes masse muligheter til aa drive med alt fra rafting og fjellklatring til vinsmaking, saa vi kunne sikkert vaert her i enda en uke uten aa mangle paa ting aa gjoere. 2. Mendoza er helt klart et ypperlig sted aa teste ut god argentinsk vin!

Vi kom til frem hit til Mendoza mandag kveld, men etter ca fem timers forsinkelse... Vi trodde vi skulle vaere lure aa ta minibuss istedenfor stor buss, og dermed spare en del tid paa grensa. Men ting gikk vel ikke helt etter planen gitt..! Alt gikk helt fint paa bussturen frem til et stykke etter grenseovergangen. Bussen hadde holdt et jevnt og ganske hoyet tempo frem til da. Men plutselig kjoerte sjaafoeren inn til siden og stoppet midt i de toerre og varme Andesfjellene.. og der ble vi en ganske god stund! Litt uklart hva som var galt med bussen, men vi ble iallefall staaende et par timer i fjellet og vente paa hjelp. Til slutt endte det med at saafoeren vaar faktisk ble hentet og vi ble staaende igjen i fjellet, mens han dro for aa faa tak i bensin.. Etter bensynpaafylingen og en del skruing i motoren kom vi gang igjen, og vi satte avgaarde med nytt mot. Det viste seg imidlertid etterhvert at problemet med bilen ikke var noe helt nytt og at for at bussen skulle holde helt frem maatte vi kjoere i ca. 15 kilometer i timen (ikke tull! Vi sjekket speedometeret) store deler av veien.. Det var heller ikke aktuelt aa faa fraktet oss til Mendoza paa annen maate, saa man kan trygt si at det ble en laaang reise!

Ventende i Andesfjellet (fortsatt med haap om at ting skulle ordne seg raskt.. hehe):



Her i Mendoza har vi hatt det veldig bra. Slappet av (som vanlig:) og spist god mat og drikket masse bra vin! De foerste par dagene holdt vi oss i Mendoza, sjekket ut diverse turer og bare kikket rundt. Tok turen til et gammel vingaard rett utenfor sentrum og tok oss en sykkeltur i en stoor park i utkanten av byen.

Pernille digga aa sykle igjen, etter mange aar uten sykkel:



Bestemte oss ogsaa for aa ta en tur og kikke paa noen vingaarder Valle de Uco - en dal ca 1 time fra Mendoza - med utrolig fin utsikt over andesfjellene i bakgrunnen. Foerste vingaarden vi besoekte var La Azul (Den Blaa), en veldig liten familiebedrift. Disse driver vingaarden som en hobby og ikke som business. Der fikk vi smakt paa hele linjen av vinen dems, fra ung vin som ikke har vaert i noen toenner til Grand Reserva vinen deres! Dette var kanskje den aller beste vinen vi smakte paa, og dessverre saa har en restaurant i Mendoza kjoept alle flaskene!

Lille Azul:


Mario lar oss sjekke det meste av vinen hans:



Etterpaa dro vi til Bodega Salentein som er helt motsatt av La Azul. Veldig stor og profesjonelt drevet. Eid av en altfor rik nederlender som har eget hotell, galleri og flere restauranter paa vingaarden. Veldig saa fint, men heller litt kjedelig vin vi testet her. Dog dro paa ene restauranten og fikk nydelig mat med vin! Itillegg ble vi to og guiden rimelig hektet paa Pinot Noir druer som vi plukket og spiste - de smaker veldig bra som druer!

En av gaardene til Salentein:



Siste sted paa turen var Andeluna, som er medium stoerrelse paa. Veldig flott, men slo ikke La Azul sin vin. Noe bedre enn Salentein, takket vaere at vi fikk smake paa flere viner;)

Vinekspert Marcus sjekker vinen til Andeluna:



Itillegg til all den gode vinen saa laerte vi en god del. Vi hadde med en egen guide paa alle stedene som forklarte ting og tang litt bedre enn guidene paa vingaardene. Muligens har vi blitt litt bedre vinkjennere.

Nei vi lekte hos ikke Sideways og ble himla fulle, dog vinsmaking kl 9 med Cabernet vin gjoer susen! Saa vi drakk faktisk ikke opp all vinen vi fikk servert!

Ikveld setter vi oss paa bussen til Buenos Aires og blir der en ukes tid.

11 kommentarer:

Brudeparet sa...

Hei dere.

Så mange fine bilder! Blir alltid veldig happy når dere har oppdatert bloggen deres med ferske historien fra Den nye verden. All den vinen - det høres himmelsk ut. Pittelitt misunnelig bare (det er helt ærlig ikke like moro på jobben).

Dere får fortsette å nyte dagene! Det er jo tross alt litt spennende også med eksotiske fjelletapper i skranglete minibusser... Klem.

Jonas Adolfsen sa...

Søs, du tar skikkelig bra bilder!

Håper dere koser dere masse. Her er det dritvær og oppussing for harde livet.

Vær forsiktig og ta backup av bildene på CD fra og med nå da...

Anonym sa...

Hei på dere!

Gøy å lese siste nytt fra søramerikareisen. Kjekt å høre at dere har det bra! Gleder meg til å høre hvordan dere opplever buenos aires, har hørt så mye om den byen, men aldri vært der selv.. Kos dere videre!

:) Heidi

Unknown sa...

Hei!
Marcus, hvor mye koster en gård der nede. Begynner å bli lei av å jobbe. Sjekk ut også prisene i Buenos Aires.

PS. Trenger en boca juniors drakt til sommeren.

Anonym sa...

Hei M & P,

Er svært misunnelig på deres vin opplevesler!
Har dere funnet noen bra Chadonnays ?
Kjempe fint å se noen fine bilder igjen. Alltid spennende å se de nye. Husk back-up.

Kos dere

Anonym sa...

Det høres deilig ut med vinsmaking!! Så fint at dere får med dere så mye. Vi får ta en liten vinskole i påska når dere kommer hjem. Her på Kongsberg sludder det og er rett og slett litt ukoselig. Jeg reiser opp til bestemor den 12. og blir ei uke. Hun er mye bedre nå. Er spent på Buenos aires. Der skjer det vel mye, men den er kanskje litt vel stor. Ta masse fine bilder.
Klem fra mamsen

Anonym sa...

Tusen takk for postkort!!
Fine bilder, og kjempemorsomt å følge med her.

Anonym sa...

Hei!
Pakkene dere sendte i Chile er kommet. Skal jeg åpne og vaske klær eller skal den stå til dere kommer. Syns det gikk fort med den.
Kos dere i Argentina. Er spent på hvordan det er der.
Klem

Anonym sa...

Åh!!!! Det er sååå fint der dere er:) Blir ikke lite misunnelig da hihi:o)

Men gleder meg bare til jeg får besøk jeg nå;o)


klem fra Hege!!!

Anonym sa...

Hei dere!

Her sitter vi på Melhus og følger med på bloggen deres. Fikk den nå i uka. Alt ka dokker opplev:-)
Kjempefine bilder og artig lesing. Her er det snø, regn og litt vårsol innimellom.Kos dere videre på turen.

Ann-Kristin, Jan Eirik og Ann Charlot.

Unknown sa...

Marcus, nå må du komme deg hjem før du atter en gang havner på sykehus. Jeg forslår at du kontakter familien Lorentzen i Rio for planleggingen. Nevn navnet mitt O-L-E R-O osv . De vil hjelpe deg.

Her i Oslo er det kjedelig. Kaldt og trist.

Marcus, Pernille og Viola sin blogg