21. mars 2007

Sol, regn, tog og tubing!

Ilha de Santa Catarina, eller naermere bestemt den lille fiskerlandbyen Barra da Lagoa, ble vaart foerste stoppested her i Brasil. Her tilbrakte vi fire late dager enten paa stranden, eller paa internettkafé da hoeljregnet satte inn i ren bergensstil. De foerste to dagene begynte veldig bra med sol, sand og bading (i varmt, deilig vann). Da hang vi stort sett paa stranden hele dagen, bare avbrutt med mat og drikke. De to neste dagene, da regnet oeste ned, var det ikke fullt saa mye aa finne paa i den lille byen.. Proevde aa finne paa noe utenom lesingen og internettsesjonene, saa vi tok oss en tur til nabobyen en kveld. Endte med at vi ble overrasket av en vanvittig regnskur og var gjennomvaate foer vi kom frem til restauranten... Ikke helt det vaeret vi forbinder med Brasil!

Stranda i Barra da Lagoa:


... og ikke i fullt saa godt vaer:


Capirinha - sukkerbrusen vaar!



Reiste videre nordover til Curitiba for to dager siden. Derifra tok vi en togreise hvor man kjoerer gjennom regnskog fra en hoyde paa 900 meter og ned til sjoen. Man kjente regelrett at fuktigheten steg hver meter vi reiste nedover! Veldig fin natur og god utsikt, men kanskje ikke saa spektakulaer som Lonely Planet-boka beskrev den. Saa ganske mye tett regnskog foer utsikten kom.. Vi tror vel at flomsbanen er noe bedre;)



Ojsann! Ikke bare M og P som vil ta bilder...







Togturen endte opp i Morretes, en bitteliten by naere kysten, hvor vi bestemte oss for aa ha en overnatting. Bestemte oss for aa vaere sporty i den tropiske naturen og endte opp med aa flyte et par timer nedover en elv paa gummiringer! Pernille fant vel ut at hun ikke var den mest talentfulle, etter aa ha staatt fast mellom steiner x-antall ganger og falt av en gang... Men artig var det!

Illustrasjonsfotoer (vi takker images.google.com!):






Morretes var en ganske saa koselig (og liten) by:




I kveld er det en ny nattbuss, denne gang til São Paulo - men kun for aa bytte til en ny buss videre til Parati. Blir vel der bare en dag eller to foer vi drar til Ilha Grande.

5 kommentarer:

Brudeparet sa...

Hei!

Dette så morsomt ut! Bra at dere aktiviserer dere og ikke baaare ligger på stranden med sukkerdrinkene. Kanskje vi kan bruke sånne sorte oppblåsbare ringer på Akerselven i sommer?? Grilling og moro ved elvebredden liksom.

Her er det så definitivt blitt vår. Det er ikke så veldig varmt, men en del sol og den skinner litt ekstra. Noe å komme hjem til:) Dagene er like lange som nettene og selv jeg klarer å stå opp om morgenen uten å gå i svime den første timen.

Drar til Florida om halvannen uke så jeg skal vel ikke misunne dere strandlivet så altfor mye.

Kos dere masse!! Klem JB

Anonym sa...

Dette ser jo bare så deilig ut.

Her på Kongsberg sludder det i dag, men vi er lovet sol framover. Om ei uke er det påskeferie og da er det jo ikke lenge til dere kommer hjem. Gleder meg til å høre om alle opplevelser og se på bilder.

Skal inn og hjelpe til med leiligheten hos Jonas og Angeliki på søndag. Nå må de bli ferdig før dere kommer hjem, men det går nok bra.

Bare nyt dagene dere har i sol og varme.
Klem fra mamma

jonole sa...

det blir stones marcus!!!

Anonym sa...

Hei på dere! Takk for fint kort! Morsomt og spennende og følge reisen deres! Ser ut til at dere opplever litt av hvert, på godt og vondt:), men slik er det å reise...Her skinner endelig sola og dagene blir lengre, deilig! Imponert over mange fine bilder! God tur videre!Kos dere masse!Hilser fra Askil,Malin og Øystein

Anonym sa...

Hei!
Nå har jeg fått påskeferie og skal inn og vaske i leiligheten din, Marcus. Ellers skal jeg slappe av og glede meg til dere kommer hjem.
Vi har sol.
Nå har vel dere koset der med bading og sol så dere vil vel ha snø.
Venter på ny oppdatering når dere kommer fra den store øya.
Klem

Marcus, Pernille og Viola sin blogg