28. april 2012

Første uke i Cádiz


På vei fra Granada, med Sierra
Nevada i bakgrunnen
Nå som vi har vært i Spania i to uker, er det vel på tide å skrive et blogginnlegg om den første uka her i Cádiz. Vi dro fra Granada mandagen og kjørte vestover. Det ble en liten svipptur innom Nerja, fordi "noen" hadde glemt en jakke på hotellet der. Men etter å ha hentet jakken og spist lunsj, kjørte vi strake veien mot Cádiz. 

De første dagene kan vel sies å ha vært litt turbulente, og det begynte i det vi hadde ankommet byen; leiebilen ble levert (alt bra så langt) og, som avtalt, skulle vi ringe vår kontaktperson for å komme inn i leiligheten vi hadde leid. Vi stod da på gata utenfor Hertz og skulle til å bestille taxi, men da vi forsøker å ringe Yusumi (kontaktpersonen) får vi ikke svar. Vi ringer én, to og tre ganger før vi til slutt blir ringt opp igjen.

- "Er dere her allerede?", spør Yusumi - og det til tross for at vi sendte melding om ankomsten da vi var 10 mil fra Cádiz (og fikk ok til svar). Det viser seg da at vaskehjelpen er der og vasker leiligheten, og at kontaktpersonen vår (eller dvs. kona til den opprinnelige kontaktpersonen), som er på jobb, ikke kan møte oss. Adressen vi får oppgitt er til en annen gate enn den vi hadde fått oppgitt, og da vi kommer frem, og blir sluppet inn av vaskehjelpen, ser vi at dette er en helt annen leilighet enn den vi hadde sett på bildene! Man kan vel si at vi var mildt sagt lange i maska der vi stod…. 

Leiligheten ble vasket ferdig, og den var slettes ikke ille, men vi begynte virkelig å lure på hvem vi egentlig leide av, og hvilken avtale vi hadde gjort. Men utover kvelden så fant vi ut at vi egentlig var godt fornøyd med den nye leiligheten, og fant ut at den jo var større, hadde bra terasse (noe den opprinnelige leiligheten ikke hadde) og internett. Vi begynte å pakke ut og finne oss litt til rette og tenkte at det forhåpentligvis var en god forklaring på at vi hadde fått en annen leilighet. For så å våkne opp dagen etter til en melding på telefonen som sier "ops… jeg tror jeg har puttet dere i feil leilighet". Arg! Da ble temperaturen rimelig høy, og vi krevde at Yusumi hadde det med å komme til leiligheten vår asap for å få en forklaring! Etter først å ha drasset masse bagasje opp trange trapper til en leilighet som ikke var ferdig vasket  (+ ei natt med ei lita jente med feber), var lunta ganske kort. 


Det viste seg da at Yusumi hadde forvekslet leiligheter (de formidler flere leiligheter), og at eieren ti denne skulle komme tilbake samme dag. Etter litt frem og tilbake endte vi da med å bytte til den opprinnelige leiligheten - Yusumi fraktet baggasjen vår og vi fikk ei flaske vin og en god manchego-ost som plaster på såret. Heldigvis ble vi fornøyd med leiligheten vår, og vi kom til slutt på plass.  Jaja… Sånn kan det gå. 


De første dagene i Cádiz ble litt tøffe for lille Viola også. Det viste seg at det var flere tenner på gang, og den første natta i byen fikk hun feber, og det ble vanskelig å sove for både lillemor og foreldrene. De neste døgnene var preget av liten matlyst, feber og plutselige gråteanfall jevnt gjennom natta. Stakkars. Ikke greit å få tenner, og appåtil være langt hjemmefra. Vi begynte å bli litt spent på hvordan det ville bli når farmor og grandad skulle komme på fredagen, men heldigvis ble hun mye bedre innen da, og nå er humøret og formen tilbake på plass igjen:)







Til tross for litt turbulente dager fikk vi iallefall startet med å utforske Cádiz by ganske fort, og det var definitivt et bra førsteintrykk vi fikk. Og inntrykket har ikke blitt dårligere etterhvert! Vi bor i gamlebyen, som virkelig er en veldig fin bydel - jeg vil faktisk si at den kanskje er den fineste gamlebyen jeg har vært i i Spania hittil. Den er ikke så stor, men stor nok til at vi fortsatt oppdager nye gater og steder fortsatt. Det er flust at hyggelige spisesteder og kafeer - og vi har fått testet en god del gode lunsjstedersiden vi kom. Byen ligger på en halvøy og i gamlebyen er det en promenade man kan vandre langs sjøen, og stikke innom stranda som ligger der. Nybyen har også en lang promenade som går langs tre forskjellige sandstrender, men vi har fortsatt ikke fått utforsket noe særlig av den delen av byen. Og faktisk så må vi innrømme at vi ikke har vært på stranda enda. Men det kommer nok snart!       



Fredag samme uke fikk vi faktisk besøk her i Cádiz. Foreldrene til Marcus, aka farmor og grandad, kom hit på visitt i fire dager - og det var hjertelig gjensynsglede å spore mellom besteforeldre og lillejenta:) Farmor og grandad fikk brynet seg på den lille energibunten da de var på besøk - spesielt populært var det å gå mens de holdt i handa. Så det ble gått noen runder! Wenche og Trevor stilte også opp som barnevakt mens de var her, så vi var heldige og kunne dra ut og spise middag et par kvelder.




Siden vi bare hadde vært noen dager i byen før besøket, hadde vi bare rukket å få en grei oversikt over gamlebyen. Men i løpet av dagene med Trevor og Wenche på besøk fikk vi utforsket mye mer av byen - vi fikk vandret x-antall gater i gamlebyen, handlet på det supre matmarkedet i byen, prøvd flere gode spisesteder og rødviner, samt testet flere av lekeplassene i området. Takk for noen flotte dager her i Cádiz, Wenche og Trevor! 

  

Ingen kommentarer:

Marcus, Pernille og Viola sin blogg