24. april 2012

Granada


Turen videre fra Nerja til Granada gav igjen en en pekepinn på utfordringen med å kjøre bil i spanske byer. Vi hadde blitt advart av Bed & Breakfast-stedet vi hadde booket på forhånd - "ikke prøv å kjøre i Granada med GPS"… Så vi brukte et kart vi fikk tilsendt og fulgte oppfordringen med å parkere i et parkeringshus  i utkanten av byen og ta taxi videre. Vi skjønte vel fort at bare dette var en lettere sagt enn gjort, og etter x antall runder gav vi opp å finne det første parkeringshuset. Etter en timestid i trafikken i Granada, fant vi til slutt det andre parkeringshuset de hadde foreslått og fikk tak i en taxi, som utrolig nok fikk plass til all bagasjen vår.  

Overnattingsstedet vi hadde booket var vel heller ikke det mest tilgjengelige, og letteste å finne. Det viste seg at taxiene ikke kunne kjøre frem dit, og at man måtte bære all bagasjen først opp en del steintrapper, og deretter inn i et trangt smau hvor man nesten kunne ta i veggene på hver side. Utrolig koselig familiedrevet B&B i superromantiske omgivelser, men akkurat der og da, da vi kom dit med nesten 60 kilo bagasje, angret vi en smule på valget vårt…. I tillegg gjorde Marcus det enda litt vanskeligere for seg selv. Han misforstod hvilket smau han skulle inn i, og da han løftet med seg den 30 kilo tunge kofferten oppover trappene (mens jeg og Viola var heldige og stod igjen opg passet resten av bagasjen), stoppet han ikke med det første smauet… Han fortsatte videre oppover, før han til slutt skjønte at han muligens hadde gått for langt….. Stakkars. Han var rimelig varm i trøya en stund etterpå. 

Vårt veldig hjelpsomme B&B ble med Marcus tilbake for å hjelpe oss med siste delen av bagasjen, men jeg ble en smule overrasket da jeg så at den ene av de to hjelperne var gamlefar i huset på sikkert 80 år!! Men okei, nok om transport. Kan muligens bli litt kjedelig i lengden;)

Vi hadde et veldig koselig opphold på Carmen del Cobertizo (B&B) alle sammen. Viola fikk lov å boltre seg nesten over alt og alle de som holdt til der gav henne masse oppmerksomhet, og vi løste alle praktiske "problemer" som dukket opp. De gav oss til og med en junior suite til samme pris som et vanlig dobbeltrom (som vi hadde bestilt), sånn at vi kunne få bedre plass! 



(t.v) Smauet der vårt B&B holdt til. Annekset på bildet var en del av rommet vårt, og der satt Marcus og jeg og tok et glass vin da lillemor hadde lagt seg for kvelden. (t.h) Den fine foajeen til Carmen del Cobertizo.





(t.v) Viola storfornøyd med all oppmerksomheten. (t.h). Og, hun kunne gå så mange runder hun ønsket med oss på slep ;)

Helga i Granada bød ikke på spesielt bra vær; lørdag våknet vi til regnet som trommet  på taket, så det var bare å dra frem regntrekket til vogna og paraplyer, skjerf og ekstra genser. Men vandring rundt i byen ble det, og til tross for varierende vær, ble dagen riktig fin. Søndag var vi vågale og satset på å dra til La Alhambra hele familien. Dette ble på ingen måte en suksess, men akkurat det må vi rett og slett skrive om i en egen post. 

For min del (Pernille) var det veldig artig å ta turen innom Granada, siden jeg gikk på språkskole der i seks uker for 11 år siden.  Nå var det ti år siden sist jeg var i byen, så jeg ble litt nostalgisk der vi vandret gatelangs. Sukk...





(over) vandring gatelangs i Granada. (i midten og under) På utkikksposten San Nicolás, hvor man kan se rett over på La Alhambra. Dette ble den mest vellykkede kikken vi hadde...  

Ingen kommentarer:

Marcus, Pernille og Viola sin blogg