13. februar 2007

Ekskursjoner og banditter

De siste dagene har vi vaert i San Pedro de Atacama og vaert med paa et par ekskursjoner i omraadet. Ganske saa toeft landskap der og heftige temperaturer (Alt fra 10 til 45 grader)!! Foerste ekskursjonen var til Valle de la Luna - vandring i knusktoert landskap som visstnok skal minne om maanen og mars. Ikke vet vi, siden ingen av oss har vaert der, men fint var det:) Den andre ekskursjonen dro vi til en oase og saltoerkene Atacama. Og sistnevnte sted fikk vi sett flamingoer for foerste gang!
Valle de la Luna:
Marcus i maanelandskap:
Pernille i marslandskap (som har bursdag til torsdag - for de som har glemt det!):


Oasen utenfor Toconao:

Saltoerkenen (de smaa prikkene i bakgrunne er flamingoer):

Og her er det naermeste vi kom flamingoene:

Kom til La Serena igaar (en sommerturistby 7 timer med bil nord for Santiago). Det er ikke bare i studietidene / jobbdagene man har daarlig dager men ogsaa paa ferie! Begynte med aa takke ja til et heller slitt og ikke spesielt rent hostal, men okey... 2.tingen som gikk skeis var at turen til et stjerneobservatorium som vi hadde bestilt paa forhaand viste seg aa gi oss litt utfordring naar det gjalt aa komme seg til stedet. Viste seg at dette ikke var i La Serena men en by 1 time fra La Serena med meget begrenset kollektivtilbud. Turen begynte 22:30 paa kvelden og ferdig kl 01... Mens siste buss / taxi gikk kl 22! Og like etter at vi fant ut dette holdt Pernille paa aa bli rundstjelt - en mann hadde handen sin nede i sekken og letet etter lommeboken! Heldigvis saa hadde vi litt flaks at Pernille oppdaget dette i siste sekund:) Det var vel den flaksen vi hadde den dagen!

Dagen idag har begynt bedre, har faatt ordnet en tur til stjerneobservatoriumet via et reiseselskap - med arrangert transport;) Saa det gikk i boks allikevel.

Imorgen reiser vi til Valparaiso. Blir der resten av uken foer ny destinasjon kaller.

16 kommentarer:

Anonym sa...

GRATULERER MED DAGEN PERNILLE!!

Det er kjempekoselig å følge turen ders via bloggen - er inne så å si hver dag for å se etter nyheter, fra dere såvel som comments.
Gaven er på plass - forventer "fornuftig" bruk av denne - bør ikke benyttes av partner!!
Ha en fin bursdag, beste ønsker fra Wenche & Trevor

Anonym sa...

Gratulerer masse med dagen, lille venn. Håper du får en fin dag og pass deg for banditter. Vi har fått det litt mildere på Kongsberg, det er bare så vidt minusgrader. Skal inn og hjelpe J & A med leiligheten til helga. Skal sjekke at de passer ordentlig på leiligheten din Marcus. Dere får fortsatt kose dere i den forferdelige varmen.
Masse klemmer fra m og P (og Torva)

Brudeparet sa...

Hei Pernille og Marcus

GRATTIS med dagen P!! Håper du får en stor og fin kake med lys på av Marcus. Presanger fra oss andre får vel gjerne vente til dere kommer hjem igjen.

Vi har for vår del nå bestilt billetter til Florida i påsken, drar den 3. april. Jeg har store visjoner om femti nye bikinier og båttur til Bahamas... heh. Noen må vennligst holde meg på bakken her.

Får jobbe litt nå, men ha en finfin bursdag i dag. Klem.

Pernille sa...

Tusen takk for bursdagshilsner! Her er det fortsatt morgen, men ser ut til at det baade blir god middag og kake paa meg i dag:)

Tusen takk for gaven Wenche og Trevor! Blir nok en runde for aa kikke etter noe fint:)

Mamma og pappa, dere har jeg allerede faatt av!

Og JB - Hoeres veldig bra ut med Florida-tur:) Da ser jeg deg foerst over paaske, men da faar vi taa en skikkelig oppdatering!

Anonym sa...

GRATULERER MED DAGEN PERNILLE!

Håper du har en riktig fin bursdag! Presang skal du få når du kommer hjem. :)

Klem fra Heidi

Anonym sa...

Gratulere masse med dagen vennen:o) Fint å feire bursdagen sin på en slik tur!!!! Kjempe artig å lese om alt dere kommer opp i og alt dere opplever!!


STOOOOOR BURSDAGSKLEM FRA HEGEMOR:o)

Anonym sa...

og gaven får du NÅR du kommer til Trondheim:o) hehehehe:o)

Hege

Anonym sa...

Hei Pernille,

Gratulerer med overstått! Eg er glad eg ikkje var i nærleiken av dei flamingoane..fuglefobiaen min vart verre etter Maribustorkane i Uganda. Det høyrest ut som de har det topp på tur-litt i overkant varmt kanksje? her på Lindstrøm har me fin jamn innetemperatur, byrjar sjå grønfargen skine gjennom i andletet snart..Ingen grunn til å lengte heim med andre ord. Kos dekan!
Helsing Torill

Anonym sa...

Hurra for deg Pernille! Håper dagen ble bra og at du fikk kake med lys i...

Pernille sa...

Takk for bursdagshilsner alle sammen! :) Ble en veldig rolig feiring her. Marcus har nok spist et eller annet som han ikke helt har taalt, saa vi droppet bursdagsmiddagen i gaar. Vi tar det heller naar han er bedre! Proevde oss faktisk paa et kake i gaar kveld, men de var ikke akkurat som den norske sjokoladekaka;) Ble heller lite spist. hehe..

I dag regner det her i Valparaiso. Minner faktisk litt om Bergensregnet- regnet gaar sidelengs, og siden vinduene paa rommet ikke er helt tette har senga paa rommet vaart blitt rimelig vaat! Godt det er en del timer til vi skal legge oss;)

Anonym sa...

Synd at dagen ikke ble helt som planlagt men så har dere desto mer å se frem til - dobbel feiring kanskje!
Har regnet her i dag også men vi er lovet sol på søndag, håper på en skitur.
Pappa ga bloggadr. til onkel Michael tidligere og snakket med ham på telefon i går hvor han fortalte at han ser på siden deres daglig selv om han ikke forstår et ord norsk. Tror han ville satt veldig pris på en liten hilsen på engelsk.
Snakket med tante Jorun forleden, skal hilse så mye til dere.
Rena og Marius er nå i Nice med Theodor vet ikke om dere ser på siden deres i utlendighet.

Ha en fin weekend, hilsen MAMMA

Anonym sa...

Halloen Marcus & Pernille!
Grattis med gårsdagen Pernille. Du må iallefall ha hatt en helt uforglemmelig bursdag. Høres ganske så digg ut og ikke minst actionfylt ut å være på tur..Misunnelig jaa, ikke mye action her gitt.Hehe.Kjempegøy å følge turen deres. Dere må ha det så bra. Gleder oss til enda mer bilder når dere kommer hjem..God tur videre. Klemmis Askil,Øystein & Malin

Anonym sa...

Hei på dere,

I dag så vi siste oppdatering på bloggen deres og lest kommentarer og sett på de fine bildene. Det er en fantastisk reise.
Og så:
GRATULERER MED BURSDAGEN PERNILLE !
Skjønte at du fylte bursdag den 15.
Det blir vel en uforglemmelig bursdagsfeiring :)

Så fint at du er bedre Marcus. Må innrømme vi ble litt bekymret for deg da Wenche og Trevor fortalte du hadde blitt innlagt på sykehuset. Det var jo fint det gikk over så fort. Nå kan dere nyte resten av turen.

Masse hilsen fra Ana-Maria og Alexander

Brudeparet sa...

Hei hei!
I dag har Dagbladet en lengre artikkel om Valparaiso på nettet, ser veldig bra ut der!

Mange bilder. Så ikke noe til dere riktignok. www.dagbladet.no/dinside/2007/02/16/492257.html

Tenkte også at jeg skulle tipse dere om Lonely Planets Thorn Tree forum, om dere ikke har kikket der allerede da. Man kan lese hva andre reisende har å komme med av tips og forslag... Masse, masse tråder med nyttig info om alle mulig reisemål. Veldig enkelt å legge inn noe selv også om man har konkrete spørsmål...
http://thorntree.lonelyplanet.com/

Fortsatt god tur!!

Anonym sa...

Skulle gjerne vært i Valparaiso. Har vært og kikket på linken til JB. Her er det slaps og grått. Vi har vært hos J & A og fikset på leiligheten. Det er en del igjen enda. Spiste gresk middag i leiligheten til Marcus. Tror de koser seg der. Magen til Angeliki begynner å bli stor nå.
Håper du er frisk og fin igjen, Marcus. Her i Kongsberg er det mange som er syke. Både med mage og influensa. Vi har holdt oss unna det hittil. Så kos dere i varmen. Når drar dere til Viola?
Klemmer fra pappa og mamma

Kjersti sa...

Gratulerer med dagen noen dager for seint! Det ser ut som om det gaar fint i lavlandet! Jeg kan berette at det var noen bra dager i hoeylandet, ikke minst i La Paz. En av de beste kveldene inkluderte sjokoladespising hjemme hos vispresidenten. Den sexy. Har vaert i Buenos Aires og luksa meg noen dager naa, men i morra er det slutt. Da byttes sushi ut med havregroet og Lindstroem inntas. Kos dere videre paa tur! Buenos Aires-tips kommert snart.

Klem

Marcus, Pernille og Viola sin blogg