2. februar 2007

Eureka!

Naa har vi krysset grensen til Chile og har tilbrakt 3 dager i Arica. Bussturen fra Arequipa til Tacna (peruanske grensebyen) gikk smertefritt. Kjoerte gjennom et ganske toeft oerkenlandskap og foelte egentlig at turen gikk ganske kjapt. Faktisk kom vi frem 2 timer tidligere enn vi trodde (men det var vel mer en misforstaalse fra vaar side...)



Grensekryssningen var dog litt kaotisk. Hoppet inn i en kollektivtaxi - men den dro foerst naar bilen var fylt opp med 5 passasjerer, og vi var selvsagt de foerste, saa maatte vente i en stekende parkeringsplass en stund. Naar vi endelig kom avgaarde visste det seg at sjaafoeren hadde laert en god del av "maestro" Michael Schumacher (oversettelse: fort). Itillegg var det en hoelytt krangel om en medbragt ost... Ganske mye som ikke er lov til aa medbringe inn i Chile (alt fra frukt, til melkeprodukter, osv.).

Deilig aa komme frem til Arica omsider! Her er det vaarmt, lite turisme som er veldig bra. Lei av aa bli "pushet" inn paa restauranter av innkastere... Arica er ellers en ganske avslappende og solfylt by.

Vi proevde oss derfor paa stranden igaar. Veldig bra! Men viste seg dessverre at solfaktor 30 ikke helt holder maal! Skulle nok ha gaatt for 45 eller 60... Au! Tross for en fin hummerfarge saa besteg vi "El Morro" (liten topp). Selv om vi ble advart at det var en hard tur og kaldt paa toppen, saa fulgte vi ikke advarslene og besteg toppen med slippers og t-skjorte som ekte nordmenn!
Her kan dere se "boeyen" mellom Peru og Chile (sjekk atlaset hjemme!):
Underlig nok saa har ogsaa Arica en kristus-statue:
Hvis noen lurer paa hvor vi skal spise ikveld, saa er det dette stedet "Terra Amata". Stedet eies av Astrid som er datter av Viola (som var Pernilles tidligere vertsmor naar hun studerte i Santiago):

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette høres deilig ut. Vi er misunnelig. Kunne godt tenke oss litt bading. Så fint at dere har funnet fram til Astrid. Der ser ut som en fin restaurant. Sikkert god vin også. Fint å følge dere med bilder kommentarer. Kos dere masse. Mamma og pappa

Unknown sa...

Hei! Endelig har du kommet deg på beina igjen. Trodde du skulle dø. - Har tatt meg fri denne uka, pga. din helsetilstand.

Ole Marius kjøpte billett for å hjelpe deg ut av den kjipe situasjonen. Han er nå i Buenos Aires, Argentina. Han har kjøpt en sombrero.

Marcus, Pernille og Viola sin blogg