5. mai 2012

Gamlebyen

I dag regner det her. Ikke bare litt duskeregn, men nesten litt regn ala Bergen. Til tider regner det horisontalt og paraplyen min holdt på vrenge seg på vei fra butikken. Men vi skal vel egentlig ikke klage når det har snødd på Østlandet i dag... Og når det er såpass dårlig vær, og vi tilbringer mesteparten av dagen inne, er det bra for bloggen. Så vi slår til med et bildefylt innlegg i dag.


Som nevnt tidligere har Cádiz en veldig fin gamleby (og det er der vi bor), og byen har sin historie å vise til. Faktisk så hevdes det at Cádiz er Vest-Europas eldste by, om ikke annet så er det iallefall Spanias eldste. En annen ting byen er stolt av er at Spanias første liberale grunnlov ble utformet og vedtatt i Cádiz i 1812 - og det er derfor et 200-års jubileum pågående her nå.  


Ellers så kan vi jo nevne at scenene i James Bond-filmen "Die another day" (2002), som skulle foregå i Havanna, ble spilt inn i gamlebyen i Cádiz. Uten at noen av oss har vært i Havanna selv, så kan jo det tyde på enkelte likheter;) Fint er det her iallefall!


























Det kommer sikkert noen flere bilder fra gamlebyen etterhvert, men vi begynner her. 


God helg!!

Ingen kommentarer:

Marcus, Pernille og Viola sin blogg